Το νερό είναι ζωή!

Δήμος Σητείας

Στόχος η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη

ΔΕΥΑ Σητείας

ποιότητα νερού σημαίνει ποιότητα ζωής!

Βιολογικός καθαρισμός

Εκσυγχρονισμός υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης

Το νερό είναι ζωή!

Δήμος Σητείας

ΔΕΥΑ Σητείας

Βιολογικός καθαρισμός

Χαιρετισμός προέδρου

 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία της ιστοσελίδας της Νέας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Σητείαςόπως αυτή επεκτάθηκε σήμερα, στις Δημοτικές Ενότητες , Ιτάνου, Λεύκης και στις Τοπικές Κοινότητες Λιθινων, Περβολακίων , Χρυσοπηγής και Πεύκων σύμφωνα με τις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης» στο διοικητικό χάρτη της χώρας μας.

Η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό να δώσει μια εικόνα των δραστηριοτήτων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και των εν εξελίξει έργων καθώς και τα οικονομικά στοιχεία όπως αυτά απεικονίζονται στον ισολογισμό της.
Με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας ο κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει μια σειρά εντύπων για νέα σύνδεση, διακοπή σύνδεσης, επανασύνδεση υδρόμετρου, για επέκταση ή μετατόπιση σύνδεσης κλπ ή ακόμη να μας ενημερώσει για βλάβη που έχει αντιληφθεί.

Σύντομα δε, θα μπορεί από τον τόπο διαμονής του να συνδιαλλαγεί οικονομικά με την υπηρεσία μας μέσα από το διαδίκτυο και να εξοφλήσει πιθανές οφειλές (ακόμη και όταν αυτός βρίσκεται εκτός Ελλάδος).
Με την αναδιάρθρωσή της η ΔΕΥΑΣ καλείται να αναπροσαρμόσει τους στόχους αλλά και τις λύσεις των προβλημάτων του νέου διευρυμένου Δήμου....

Η ΔΕΥΑΣ διαχειρίζεται την επάρκεια και ποιότητα του πόσιμου νερού όπως και την απομάκρυνση των ομβρίων και των λυμάτων της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σητείας .
Η πρόκληση είναι μεγάλη, διότι το αντικείμενο υποχρεώσεων πολλαπλασιάστηκε με την ενσωμάτωση δυο τέως Καποδιστριακών Δήμων Λεύκης και Ιτάνου καθώς και τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων του τέως Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Μέσα στους στόχους του Δ.Σ. της Επιχείρησης είναι :
1.να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μέσω της προσφοράς βέλτιστων υπηρεσιών και εξεύρεσης λύσεων σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης,
2.να φροντίσει για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, σε άμεσο συγκερασμό όμως με τα οικολογικά δεδομένα και την Πράσινη Ανάπτυξη.

Σύμμαχός μας στο δύσκολο αυτό έργο είναι η συσσωρεμένη εμπειρία, αλλά και η υπευθυνότητα του προσωπικού, της επιχείρησης.
Δίνουμε τη δική μας καθημερινή μάχη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και φυσικά τη σωστή διαχείριση του νερού. Με την ευκαιρία δε αυτή, θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μας ότι το Διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αφενός μεν να περιορίσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους αφετέρου δε να προσφέρουν τις καλύτερες κατά το δυνατόν υπηρεσίες και να δώσουν οριστική λύση στα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας.

Η σωστή διαχείριση, διάθεση και προστασία των υδατικών πόρων του Δήμου μας είναι τόσο σημαντική όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ζωής.
Μεταξύ των σκοπών μας είναι η διεκδίκηση πόρων για την επίλυση θεμάτων του παρόντος και τη δημιουργία του μέλλοντος που μας αξίζει!
Ήδη έχουμε καταθέσει προτάσεις για ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Έργα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης όπως το έργο ομβρίων στη περιοχή Ξεροκαμάρες στη πόλη της Σητείας, η πρόταση για αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων του Βιολογικού Σητείας για άρδευση ,δεδομένου ότι η Σητεία είναι η πιό ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας.
Επίσης ήδη από την Άνοιξη του 2012 εγκαταστάθηκαν όλες οι υπηρεσίες μαζί , σε κτίριο που παραχωρήθηκε του Δήμου Σητείας για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργιάς της επιχείρησης αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών και την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας (αποκτήθηκε το Μάιο 2011), προϋπόθεση για υποβολή προτάσεων στην Ε.Ε

Η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, σε συνδυασμό με τη σωστή επένδυση των δικών μας πόρων θα φέρουν την Επιχείρηση σε επιτυχίες.
Θα ήθελα κλείνοντας να σας παροτρύνω να πλοηγηθείτε στις ιστοσελίδες του διαδικτυακού τόπου www.deyasiteias.gr, να εξυπηρετηθείτε από τις οn-line υπηρεσίες που σας προσφέρει και να ανοίξετε ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

                               

                                                 

Επικοινωνία

Ν. Πλαστήρα 31

Τ.Κ. 72300, Σητεία

Τηλ. Κέντρο : 28430 28335

Εκτός ωραριίου : 6970123663/6974812771

Fax: 28430 26506

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοφιλές περιεχόμενο

Login Form

programma-ellada-2-0